СТАРТЕГИЈА ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

СТАРТЕГИЈА ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Локалниот економски развој е надлежност на локалната самоуправа и, како таков, зависи во најголем дел од доброто планирање од страна на самата единица на локалната самоуправа. Мерките на национално ниво,...
Read More
ТРЕТА СЕСИЈА БУЏЕТСКИ ФОРУМ

ТРЕТА СЕСИЈА БУЏЕТСКИ ФОРУМ

Денеска, во општина Брвеница се одржа третата сесија наБуџетскиот Форум.Беа презентирани Програмите што треба да се реализират во наредната година 2023 год како и Предлог Проектите кои ќе се реализират во идните буџети.   Граѓаните во втората сесија на форумот ги предлагаПрограмите за 2023 година, истите се одобрија од градоначалникот на општина Брвеница и од раководителите на...
Read More
ОТВОРЕН ДЕН НА ОПШТИНАТА

ОТВОРЕН ДЕН НА ОПШТИНАТА

ОПШТИНСКИ БУЏЕТ 2023 Почитувани граѓани, Заради транспарентно креирање на буџетот на општина Брвеница за 2023 година, локалната самоуправа ги повикува сите заинтересирани граѓани и граѓански организации да земат активно учество...
Read More
Започнавме сo градежни работи

Започнавме сo градежни работи

Започнавме сo градежни работи и тоа: Обложување на базен за вода со битуменска лепенка во с. Гургурница, реконструкција на улица Чедомир Момировски во с. Брвеница и проширување на канализационата мрежа...
Read More
ПРОЕКТОТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОТПОРНОСТА

ПРОЕКТОТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОТПОРНОСТА

Во рамките на проектот за подобрување на отпорноста кон поплавите во полошкиот регион како дел од мерката за енергетска ефикасност набавени се печки на пелети за училиштата во:с. Милетино, с....
Read More
ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ФОРУМ

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ФОРУМ

Ги покануваме жителите да учествуваат на Буџетски форум кој се спроведува од странана општина Брвеница. На форумските сесии присутните преку своето учество ќе имаат можност да се запознаат и дадискутираат...
Read More
ПРАШАЛНИК ЗА СОБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТ НА ОПШТИНА БРВЕНИЦА ЗА 2023 ГОДИНА

ПРАШАЛНИК ЗА СОБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТ НА ОПШТИНА БРВЕНИЦА ЗА 2023 ГОДИНА

Почитувани, Општина Брвеница согласно насоките добиени од страна на Министерството за финансии, а врз основа на Законот за Буџети и Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа го започна...
Read More
ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувана сограѓани и жители од општина Брвеница а посебно од с. Радиовце Ги слушаме и гледаме Вашите реакции за патот во новата населба во с. Радиовце и сосема сте во...
Read More
ПОКАНА

ПОКАНА

Меѓународното училиште Маариф во Тетово организира настан по повод Светскиот ден на науката за мир и развој кој ќе се одржи на 30.11. 2022, Среда. Ќе се одржат натпревари и...
Read More
ВТОРА СЕСИЈА БУЏЕТСКИ ФОРУМ

ВТОРА СЕСИЈА БУЏЕТСКИ ФОРУМ

Денеска, 10 Ноември се одржаа втората сесија на Буџетскиот Форум.Беа презентирани расходите на општината и Буџетските Програмите. Граѓаните гипредлага нивните Програми за 2023 година по областа на: Образование Изградба и...
Read More
Општина Брвеница, MK
Ажурирано : 04.12.2022 - 22:30
9°C
облачно
Sunrise: 06:47
Sunset: 16:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Согласно Одлуката за еднократна парична помош на семејствата со новороденче кои се со живеалиште на подрачјето на Општина Брвеница, со голема радост денес за прв пат им врачив Решенија

Согласно Одлуката за еднократна парична помош на семејствата со новороденче кои се со живеалиште на подрачјето на Општина Брвеница, со голема радост денес за прв пат им врачив Решенија за еднократна парична помош за новороденче на семејството Мислими од с….

Запчнато е пробивањето на патот до с.Гургурница и санирање на штетата која е направена а со цел брзо враќање на учениците на настава.

Штетата направена од силниот ветер на кровот на ОУ,,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” подрачно училиште во с. Гургурница, општина Брвеница во соработка со изведувачот на училиштето ДПТГУ АК-ИНВЕСТ ДООЕЛ Тетово, од утринските часови започнавме со пробивање на патот до с.Гургурница и санирање на…

Средба со: Christopher Brennan – IRI програмски директор, Xhevahire Pruthi Zajazi – IRI програмска менаџерка Edin Shabani – IRI програмски офицер Милан Танчески – невладина организација Blink 42-21 и Adem Jashari – советник во општина Брвеница

На мое големо задоволство, денес остварив средба со:Christopher Brennan – IRI програмски директор,Xhevahire Pruthi Zajazi – IRI програмска менаџеркаEdin Shabani – IRI програмски офицерМилан Танчески – невладина организација Blink 42-21 иAdem Jashari – советник во општина Брвеница.Општина Брвеница за многу…

СРЕДБА СО ЗАМ. АМБАСАДОР НА СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА Г-ДИН ОТТО ГРАФ

Денеска 24.01.2022 год. во просториите на општина Брвеница имавме чест како гостин да ни биде зам.амбасадорот на Сојузна Република Германија г-дин Отто Граф. Во ова прилика имавме можност да го запознаеме со тековните и идни проекти на општина Брвеница и…

СРЕДБА СО МУФТИЈАТА НА ТЕТОВО И ТЕТОВСКО Г-ДИН ЌАНИ НЕСИМИ

На мое големо задоволство, денес остварив средба со Муфтијата на Тетово и тетовско г-дин Ќани Несими, со кого договоривме чести пријателски средби и воедно голема благодарност за прекрасниот подарок и вниманието.

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ