Skip to content
Home » Новости » Денес остварив средба со Градоначалникот на Град Раб господин Никола Гргуриќ.

Денес остварив средба со Градоначалникот на Град Раб господин Никола Гргуриќ.

На овој работен состанок се дискутираше за можноста за соработка помеѓу нашите општини, пред сѐ во насока на пренесување на позитивните искуства.

Од страна на Градоначалникот на Град Раб господин Никола Гргуриќ ми беа презентирани покрупните планови кон кои може да се насочи интересот за заедничка соработка.

На средбата изразив благодарност за поканата на традиционалниот фестивал Rabska fjera кој датира од 1364 година.

Со Градоначалникот на Град Раб господин Никола Гргуриќ, договоривме следен состанок, како и можност за збратимување на општина Брвеница со хрватскиот Град Раб кој има сродни и слични карактеристики.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3431497103735196&set=pcb.3431497640401809