Skip to content
Home » Новости » МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР “БРВЕНИЦА 2023”

МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР “БРВЕНИЦА 2023”

Меморијален Турнир во фудбал

“Брвеница 2023“

Во чест на:

-Косте Симовски од с.Д.Седларце

-Божидар Стаматоски од с.Брвеница

-Трајан Милошески од с. Брвеница

-Бесјан Јашари од с.Челопек

-Хаки Изаири од с.Милетино

-Ибрахим Беќири од с.Теново

Општина Брвеница, од 22 до 25 јуни ќе организира турнир во мал фудбал на стадионот во село Брвеница.

Подготовките за турнирот се при крај и за таа цел Ве известуваме за распоредот на турнирот:

                                        22.06.2023година (четврток)

17:00 часот – претставување на учесниците на турнирот

17:10 часот – интонирање на химна

17:15 часот -официјален почеток на турнирот

                СТАДИОН А                                                             СТАДИОН Б

17:15  Челопек vs Милетино                                  17:15  Теново vs Д.Седларце

17:40  Брвеница vs Волковија                                17:40  Гургурница vs Блаце 

18:00  Радиовце vs Челопек                                   18:00  Стенче vs Теново

18:30  Милетино vs Волковија                               18:30  Д.Седларце vs Блаце

                                       23.06.2023година (петок)

                СТАДИОН А                                                             СТАДИОН Б

17:00  Брвеница vs Радиовце                            17:00  Гургурница vs Стенче

17:30  Челопек vs Волковија                              17:30  Теново vs Блаце

18:00  Милетино vs Радиовце                           18:00  Д.Седларце vs Гургурница

18:30  Брвеница vs Челопек                        18:30  Стенче vs Блаце

                                             24.06.2023година (сабота)

                СТАДИОН А                                                             СТАДИОН Б

17:00 Брвеница vs Милетино                        17:00  Теново vs Гургурница
17:30  Радиовце vs Волковија                       17:30  Д.Седларце vs Стенче

18:00           А1 vs Б2                                          18:00            Б1 vs А2

                                             25.06.2023година (недела)

17:00 часот – натпревар за 3 место

17:30 часот – финале

18:00 часот – доделување на медали на сите учесници

18:30 часот – прогласување на победници на турнирот на бината до спортската сала

18:40 – доделување на Плакети постхумно за лицата во чија чест се организира турнирот

18:50 часот – доделување на Признанија на заслужни лица за развој и промоција на фудбалот

19:00 часот – затворање на турнирот

19:10 часот – мини концерт и коктел

За учесниците на турнирот општина Брвеница ќе организира автобуски превоз кој во деновите на турнирот ќе се обраќа од село Воловија до село Брвеница и тоа:

15:30 часот Волковија

15:40 часот Стенче

15:55 часот Теново

16:10 часот Радиовце

16:25 часот Милетино

16:40 часот Челопек

По завршување на натпреварите, истиот автобус ќе ги враќа учесниците на турнирот по обратен редослед.