Skip to content
Home » Новости » ИФТАР СО ИМАМИТЕ

ИФТАР СО ИМАМИТЕ

Почитувани имами на џамиите кои гравитираат во нашата општина и одбори до џамиите. И покрај тоа што сме на крајот на светиот месец Рамазан, сакам да ви изразам најсрдечни честитки, посакувајќи ви лесен пост, хармонија, душевен мир и благосостојба во вашите семејства. Посакувам во овој свет месец, како месец на разбирање, зближување и солидарност меѓу луѓето, меѓу сите да завладее мирот и хармонијата. Во овој месец Господ ги отвора вратите на милосрдието за сите оние кои со посветеност и побожност ја извршуваат оваа богослужба.Светиот месец како месец на разбирање, зближување и солидарност меѓу луѓето нека владее мирот и слогата меѓу сите.