Skip to content
Home » Новости » ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА БРВЕНИЦА

ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА БРВЕНИЦА

Ве известуваме дека теристичка (од земја) дезинсекција против комарци во територијата на општина Брвеница ќе се изврши на ден 10-11.07.2024 год. во вечерните часови, почнувајќи од 21 часот до раните утрински часови.
Дезинсекцијата ќе се изврши со УЛВ генератор за ладно замаглување поставено на возило со ротационо светло.
Во случај на неповолни временски прилики истата ќе биде одложена за наредниот ден.
Воедно, се известуваат пчеларите навремено да ги превземат потребните мерки за заштита на пчелите.