Skip to content

 

ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД ВО ОПШТИНА БРВЕНИЦА

ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД ВО ОПШТИНА БРВЕНИЦА

🌳🌿Општина Брвеница денес беше дел од најголемата еколошка акција ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД, во која учествуваа вработените од општинската администрација, јавното претпријатие, основните училишта, граѓани и здруженија.Оваа еколошка акција има за цел...
Read More
СО НАЈИСКРЕНИ ЧУВСТВА НА РАДОСТ И СОЛИДАРНОСТ, НА СИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ВЕРНИЦИ ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕНОТ!🌿
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 29.04.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/JSaR2j8zT2g?feature=share
Read More
Општина Брвеница дел од акцијата GENERALKA WEEKAND, на 17 Мај ..вклучи се и ти..
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

Иницијативниот одбор за формирање Локален младински совет при Општина Брвеница распишува јавен повик за членство во Локалното собрание на млади.Повикот е отворен за сите младински организации, организации за млади, политички...
Read More
ИФТАР СО ИМАМИТЕ

ИФТАР СО ИМАМИТЕ

Почитувани имами на џамиите кои гравитираат во нашата општина и одбори до џамиите. И покрај тоа што сме на крајот на светиот месец Рамазан, сакам да ви изразам најсрдечни честитки,...
Read More
ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ ВО ОПШТИНИТЕ

ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ ВО ОПШТИНИТЕ

Директорот на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите Bardhyl Marku , ги претстави клучните резултати од соработката со партнер-општините. Истакна дека 48 партнер општини ги...
Read More
ЈАВЕН ПОВИК  ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР ЗА КОНСТИТУИРАЊЕ НА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР ЗА КОНСТИТУИРАЊЕ НА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

Општината Брвеница распишува Јавен повик за формирање Иницијативен одбор (ИО)согласно член 17 од Законот за младинско учество и младински политики.Иницијативниот одбор е неформална група која има цел да се консултираат...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 28.03.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/vlzzlVgxLBo?feature=share
Read More
РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ООУ „КОСТА РАЦИН“, БРВЕНИЦА И ООУ „7 МАРСИ“, ЧЕЛЛОПЕК.

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ООУ „КОСТА РАЦИН“, БРВЕНИЦА И ООУ „7 МАРСИ“, ЧЕЛЛОПЕК.

Врз основа на Основен проект за реконструкција на ООУ ,,Коста Рацин”, Брвеница а во врска со јавен повик од МОН, за прв пат после повеќе од 65 години, ќе извршиме...
Read More
loader-image
Општина Брвеница
07:15, Ажурирано : 22.05.2024 -
temperature icon 18°C
чисто небо
Humidity 79 %
Wind Gust: 2 Km/h
Sunrise: 05:09
Sunset: 19:56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЕКТИ ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ

Со особено задоволство ги најавувам двата нови проекти од програмата за регионален рамномерен развој доделени на Општина Брвеница. Со директорот на Бирото за регионален развој Рамиз Реџепи денес потпишав договор за проект изграба на две нови улици во населеното место…

СПОРТ

Пишуваме историја, после долги години повторно играме фудбал во Брвеница! ФК ВАРДАР 2022 : ФК СКЕДНЕРБЕГ Стадион с. Брвеница 02.10.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ве известуваме дека СВР Тетово-ОВР Гостивар во деновите 22, 23 и 26.09.2022 година со вработените и во деновите 24 и 25.09.2022 година со припадниците на резервниот состав при СВР Тетово-ОВР Гостивар во времето 08:00 – 15:00 часот ќе изведе редовно…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ве известуваме дека теристичка дезинсекција против комарци во територијата на општина Брвеница ќе се изврши на ден 09-10.08.2022 год. во вечерните часови, почнувајќи од 21 часот до раните утрински часови.Дезинсекцијата ќе се изврши со УЛВ генератор за ладно замаглување поставено…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ