Skip to content
Home » Новости » Фестивал за иселеници – народни ора и игри “Брвеница 2023”

Фестивал за иселеници – народни ора и игри “Брвеница 2023”

Распоред:

29.07.2023 (сабота)

17:45 – Отварање на фестивалот

18:00 – Народни игри(влечење јаже, скокање во вреќа, фрлање камен и скокање во далечина)

Доделување медали

19:00 – Театарска престава(црвенкапа)

19:30 – DJ музички перформанс

30.07.2023 (Недела)

18:00 – Народни ора

19:30 – КУД. Бурими

Доделување на медали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *