ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

Штом се создадоа временски услови за работа, продолживме со инфраструктурни проекти. Во моментов со сопствена механизација се работи на поставување на канализација со должина 130 метри во с. Д.Седларце и...
Read More
ЧЕСТИТ РАМАЗАН

ЧЕСТИТ РАМАЗАН

По повод почетокот на месецот Рамазан, општина Брвеница на сите муслимански верници им посакува лесен пост.
Read More
Втор ден активности од проектот “НЕДЕЛА НА ЕКОЛОГИЈАТА”
ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради снемање на електрична енергија се прекинува директниот пренос на Седница на Советот.Седница на Советот продолжува во услови додека не се регулира електричната енергија
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Седница на советот што ќе се одржува денеска 22.03.2023.Линк: https://youtube.com/live/9Kcyvnr2oJk?feature=share
Read More
НЕДЕЛА НА ЕКОЛОГИЈАТА

НЕДЕЛА НА ЕКОЛОГИЈАТА

По повод 21 МАРТ Денот на Пролетта – Денот на Екологијата, општина Брвеница го започнува проектот “НЕДЕЛА НА ЕКОЛОГИЈАТА” кој ќе се спроведе од 21-24 Март. Целта е да им...
Read More
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН – ЛЕАП 2023-2029.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН – ЛЕАП 2023-2029.

Согласно Законот за Животна средина и Методологијата за изработка на Локален Еколошки Акционен План усвоена од МЖСПП, Градоначалникот на општина Брвеница покрена Иницијатива за изработка на Локален Еколошки Акционен План...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Седница на Советот ќе се одржи денеска (23.02.2023) во 13:00 часот. https://youtube.com/live/5SqV9FTQPWA?feature=share
Read More
ЈАВНА ДЕБАТА

ЈАВНА ДЕБАТА

Почитувани,Би сакале да ве поканиме на јавна дебата на тема “Енергетската ефикасност, родоватарамноправност и одржливиот развој во општина Брвеница” која ќе се одржи на ден15.02.2023 со почеток од 13:00 во...
Read More
ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се споделуваат слики за наводна кражба на нафта од паркингот стациониран во с.Челопек во општина Брвеница.Почитувани,Општина Брвеница за прв пат има донесено правилник за начинот на користење на службените возила...
Read More
Општина Брвеница, MK
Ажурирано : 31.03.2023 - 02:28
10°C
облачно
Sunrise: 06:21
Sunset: 18:59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 годишнината од формирање на Општина Брвеница

Дел од моето обраќање по повод 25 годишнината од формирање на Општина Брвеница, на свечената седница во Советот на општина Брвеница. Почитувани, Денес го одбележуваме денот на ОПШТИНА БРВЕНИЦА и за мене голема чест што сум со Вас на 25…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ