СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денеска (25.05.2023) ќе се одржува Седница на Советот во 12:00 часот. https://youtube.com/live/b1imFUyY3FI?feature=share
Read More
ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОВИК ДО ГРАЃАНИТЕ И ПРАВНИТЕ ЛИЦА ЗА ПОДМИРУВАЊЕ НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНИТЕ ТАКСИ

ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОВИК ДО ГРАЃАНИТЕ И ПРАВНИТЕ ЛИЦА ЗА ПОДМИРУВАЊЕ НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНИТЕ ТАКСИ

Општина Брвеница ги потсетува своите даночни обврзници на данокот на имот и комуналната такса дека тече рокот за плаќање на Данокот на имот и комуналната такса.Општината апелира до даночните обврзници,...
Read More
ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани,Врз основа на барање од жителите на општина Брвеница и анализите за трошоци поврзани со уличното осветлување а во врска со рестрикциите кои ги воведовме за време на енергетската криза,...
Read More
ПОКАНА

ПОКАНА

Покана за учество во јавна презентација  По предлог Урбанистички план за село Брвеница со разработка на блокови 1, 2, 3, 4 КО Брвеница, општина Брвеница, со плански период 2021-2031 со...
Read More
СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Општина Брвеница има потреба од 3 (три) општи работници – на определено време.Сите заинтересирани да достават писмо за интерс во Општина Брвеница.Контакт лице:Зимбиле Демири-Раководител на одделение за човечки ресурси. ОПШТИНА...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денеска (27.04.2023) ќе се одржува Седница на Советот во 13:30 часот. https://youtube.com/live/6O9aBW_t8Z8?feature=share
Read More
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!

ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!

Нека светлината на Христовото Воскресение Ви ги осветли вашите срца а неговата бесконечна љубов го благослови вашиот живот и вашите домови.ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!Навистина воскресна!
Read More
ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

Штом се создадоа временски услови за работа, продолживме со инфраструктурни проекти. Во моментов со сопствена механизација се работи на поставување на канализација со должина 130 метри во с. Д.Седларце и...
Read More
ЧЕСТИТ РАМАЗАН

ЧЕСТИТ РАМАЗАН

По повод почетокот на месецот Рамазан, општина Брвеница на сите муслимански верници им посакува лесен пост.
Read More
Втор ден активности од проектот “НЕДЕЛА НА ЕКОЛОГИЈАТА”
Општина Брвеница, MK
Ажурирано : 28.05.2023 - 02:50
13°C
неколку облаци
Sunrise: 05:05
Sunset: 20:01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Во изминативе 10 работни дена, освен секојдневните тековни работи и средби со жителите на општина Брвеница, успешно работевме на:

ЧИСТЕЊЕ НА ДЕПОНИИ ВО МИЛЕТИНО И ТЕНОВО, ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛОТ ВО БРВЕНИЦА,РЕДОВНО ОДРЖУВАЊЕ НА ПАТОТ ЗА ГУРГУРНИЦА, ТАМПОНИРАЊЕ НА ЗЕМЈЕН ПАТ ВО Г. ЧЕЛОПЕК И УСПЕШНО ЗАПОЧНУВАЊЕ СО РАБОТА НА НОВИОТ КОНЦЕСИОНЕР ЗА СОБИРАЊЕ НА ОТПАД НА ЦЕЛА ТЕРИТОРИЈА НА…

Донација од Јапонија – За квалитетни комунални услуги

Донација од Јапонија за помош на Општина Брвеница да обезбеди квалитетни комунални услуги.На 3ти декември, 2021 година, Градоначалникот на Брвеница, г. Јовица Илиевски и Амбасадорот на Јапонија, Н.Е. Хиронори Савада, потпиша грант договор во 2021 година, во рамки на јапонската…

ИЛЈП – охрабрување на жените во процесот на донесување на одлуки во локалната самоуправа, како и на национално ниво

На покана од ИЛЈП денеска се собраа Градоначалниците на сите општини од Полог и Нејзината Екселенција Амбасадорката на Велика Британија Rachel Galloway, за да се разговара и да се завземат конкретни чекори за охрабрување на жените во процесот на донесување…

Две недели од преземање на функцијата Градоначалник на Брвеница

За само две недели од преземање на функцијата Градоначалник на Брвеница, со поддршка од општинската администрација успешно работевме на: ЗАМЕНА НА СИТЕ СИЈАЛИЦИ, СО ШТО Е ПОДОБРЕНО УЛИЧНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО СИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА,РАСЧИСТЕНИ ДЕПОНИИ ВО ГОРНИ И ДОЛНИ ЧЕЛОПЕК, ОКОЛУ…

Примопредавање на Функцијата – Градоначалник на Општина Брвеница

Денес се изврши примопредавање на функцијата Градоначалник на Општина Брвеница.Благодарам на сите жители на Општина Брвеница за учеството на изборите, за поддршката и довербата.Започнувам со работа веднаш, да реализирам се она што сум го ветил.Сите се ДОБРЕДОЈДЕНИ и Брвеница ќе…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ