Skip to content

 

ОБУКА ЗА ЈАВНО ГОВОРЕЊЕ

ОБУКА ЗА ЈАВНО ГОВОРЕЊЕ

Општина Брвеница и Фондацијата за развој на образование и култура Албиз, која го спроведува проектот „Инвестиции со општествено влијание во заедниците“, финансиран од УСАИД Северна Македонија, ја организираат обуката за...
Read More
ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

На ден 19.11.2023 година по барање на ,,Црвен крст,, на РСМ, во просториите на општина Брвеница (сала за состаноци, стара зграда) ќе се одржи хуманитарна активност, каде што екипите на...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денеска 09.11.2023 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/bl3_6PHYoa0?feature=share
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денеска 31.10.2023 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/hhzcTygvW74?feature=share
Read More
ЈАВНА ОБЈАВА

ЈАВНА ОБЈАВА

Согласно законските измени на Законот за даноците на имот („Сл. весник на РМ“ бр.61/04… Сл. весник на РСМ 151/21), кој започна да се применува од 01.01.2022 година Општина Брвеница, ги...
Read More
МОЈОТ ДАНОК ЗА МОЈАТА ОПШТИНА

МОЈОТ ДАНОК ЗА МОЈАТА ОПШТИНА

Општина Брвеница се приклучува во кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ - До подобри општини, со навремено подмирување на данокот на имот, кој се реализира во соработка со  Агенцијата на...
Read More
ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА РАСХОДИТЕ НА БУЏЕТОТ

ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА РАСХОДИТЕ НА БУЏЕТОТ

ПРОЦЕДУРА БАРАНЊЕ ЗА ПЛАЌАЊЕ РЕШЕНИЕ ОВЛАСТЕНО ЛИЦЕ БАРАЊЕ ЗА ПОСТАПКА
Read More
Изложба на расни кучиња

Изложба на расни кучиња

?Уште еден викенд во кој општина Брвеница е средиште на убава национална изложба.Имено, Кинолошкото друштво ,,Балтепе" Тетово, организираа државна изложба на расни кучиња и специјална изложба само за шарпланинци.?????https://www.facebook.com/kinoloskodrustvo.baltepetetovo?mibextid=ZbWKwL
Read More
Одлука за избор на кандидат за вработување
ПРИЈАВА

ПРИЈАВА

За вработување по јавен оглас за засновање на работен однос на неопределено време.ПРИЈАВА
Read More
Општина Брвеница
Ажурирано : 06.12.2023 - 09:35
облачно 7°C
облачно
Sunrise: 06:49
Sunset: 16:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЛЈП – охрабрување на жените во процесот на донесување на одлуки во локалната самоуправа, како и на национално ниво

На покана од ИЛЈП денеска се собраа Градоначалниците на сите општини од Полог и Нејзината Екселенција Амбасадорката на Велика Британија Rachel Galloway, за да се разговара и да се завземат конкретни чекори за охрабрување на жените во процесот на донесување…

Две недели од преземање на функцијата Градоначалник на Брвеница

За само две недели од преземање на функцијата Градоначалник на Брвеница, со поддршка од општинската администрација успешно работевме на: ЗАМЕНА НА СИТЕ СИЈАЛИЦИ, СО ШТО Е ПОДОБРЕНО УЛИЧНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО СИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА,РАСЧИСТЕНИ ДЕПОНИИ ВО ГОРНИ И ДОЛНИ ЧЕЛОПЕК, ОКОЛУ…

Примопредавање на Функцијата – Градоначалник на Општина Брвеница

Денес се изврши примопредавање на функцијата Градоначалник на Општина Брвеница.Благодарам на сите жители на Општина Брвеница за учеството на изборите, за поддршката и довербата.Започнувам со работа веднаш, да реализирам се она што сум го ветил.Сите се ДОБРЕДОЈДЕНИ и Брвеница ќе…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ