Skip to content

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани,Ве известуваме дека општина Брвеница ги изготви Решенијата за данок на имот и комунална такса за даночните обврзници во територијата на општина Брвеница за 2024год. Истите ќе Ви бидат доставени...
Read More
РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ОБИКОЛНИЦАТА ВО С.ЧЕЛОПЕК

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ОБИКОЛНИЦАТА ВО С.ЧЕЛОПЕК

Продолжуваме со реализација на клучни капитални проекти.Општина Брвеница, започна со работни активности за реализација на проектот за "Реконструкција на Обиколницата во с.Челопек, поточно патниот правец од муслиманските гробиштата до центарот...
Read More
ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА БРВЕНИЦА

ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА БРВЕНИЦА

Ве известуваме дека теристичка (од земја) дезинсекција против комарци во територијата на општина Брвеница ќе се изврши на ден 10-11.07.2024 год. во вечерните часови, почнувајќи од 21 часот до раните...
Read More
ЗАШТИТА И ЗАЕДНИЧКО ПРЕВЕНТИВНО ДЕЛУВАЊЕ ОД ПОЖАРИ

ЗАШТИТА И ЗАЕДНИЧКО ПРЕВЕНТИВНО ДЕЛУВАЊЕ ОД ПОЖАРИ

Почитувани сограѓани,Со цел поголема заштита и заедничко превентивно делување од пожари,Општина Брвеница ги потсетуваграѓаните дека е ЗАБРАНЕТО палење оган на стрништа, на растителниотпадоци од сув вегетациски горлив материјал во ловиште,...
Read More
ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Северна Македонија, предвидено со Локална урбанистичка планска документација за с.Волковија, општина Брвеница, одобренa со Решение бр.14-98/2017 од 15.12.2023...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 27.05.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. Дневен ред: Документ https://youtube.com/live/19XjxJ-d2MY?feature=share
Read More
ПОЛУМАТУРСКА СВЕЧЕНОСТ ВО ОПШТИНА БРВЕНИЦА

ПОЛУМАТУРСКА СВЕЧЕНОСТ ВО ОПШТИНА БРВЕНИЦА

Во чест на полуматурантите од општина Брвеница, денес, со нашите училишта и тоа: ООУ ,,7-Марси” с. Челопек ООУ ,,Гоце Делчев” с. Стенче ООУ,, Коста Рацин” с.Брвеница, организираме свечено доделување на...
Read More
ДЕНЕС, ИМАВМЕ ЧЕСТ ДА БИДЕМЕ ДОМАЌИНИ НА ПОЧИТУВАНАТА ШЕНОН ГРИН ОД УСАИД.

ДЕНЕС, ИМАВМЕ ЧЕСТ ДА БИДЕМЕ ДОМАЌИНИ НА ПОЧИТУВАНАТА ШЕНОН ГРИН ОД УСАИД.

Денес, Шенон Грин, гостинка и помошник на администраторот на Бирото за демократија, човекови права и владеење на USAID, ја посети општина Брвеница за да види од прва рака како инвестициите...
Read More
ЧЕСТИТ КУРБАН БАЈРАМ!

ЧЕСТИТ КУРБАН БАЈРАМ!

Честит Курбан Бајрам на сите припадници на исламската вероисповед од градоначалникот на општина Брвеница, г. Јовица Илиевски.
Read More
ЈАВЕН ПОВИК ДО НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

ЈАВЕН ПОВИК ДО НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да севклучат во програмата Општинско-корисна работа, проект “Воспоставување на социјаленсервис за нега и грижа за стари и изнемоштени лица” за вклучување/работноангажирање...
Read More
loader-image
Општина Брвеница
12:13, Ажурирано : 13.07.2024 -
temperature icon 34°C
чисто небо
Humidity 28 %
Wind Gust: 9 Km/h
Sunrise: 05:12
Sunset: 20:11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОРТ

Пишуваме историја, после долги години повторно играме фудбал во Брвеница! ФК ВАРДАР 2022 : ФК СКЕДНЕРБЕГ Стадион с. Брвеница 02.10.2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ве известуваме дека СВР Тетово-ОВР Гостивар во деновите 22, 23 и 26.09.2022 година со вработените и во деновите 24 и 25.09.2022 година со припадниците на резервниот состав при СВР Тетово-ОВР Гостивар во времето 08:00 – 15:00 часот ќе изведе редовно…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ве известуваме дека теристичка дезинсекција против комарци во територијата на општина Брвеница ќе се изврши на ден 09-10.08.2022 год. во вечерните часови, почнувајќи од 21 часот до раните утрински часови.Дезинсекцијата ќе се изврши со УЛВ генератор за ладно замаглување поставено…

АНКЕТА ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ НА НАВИКИТЕ ЗА ПАТУВАЊА ВО ПОЛОШКИОТ РЕГИОН

АНКЕТНА ФОРМА Почитувани граѓани на полошкиот регион Планирањето на одржлива урбана мобилност претставува нов концепт за стратешко планирање на урбаниот транспорт во градовите кое е базирано на визија и со фокус на луѓе и места, а се применува заради подобрување…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ