ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ве известуваме дека теристичка дезинсекција против комарци во територијата на општина Брвеница ќе се изврши на ден 23-24.06.2022 год. во вечерните часови, почнувајќи од 20 часот до раните утрински часови.Дезинсекцијата...
Read More
ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК

До евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа
Read More
Седница на Советот

Седница на Советот

Денеска во 13:00 часот, ке се одржи седница на Советот.Седницата можете да ја следите директно.
Read More
Сочувство до семејството на првиот градоначалник на општина Брвеница

Сочувство до семејството на првиот градоначалник на општина Брвеница

За жал, Станоја Глишиќ не го исполни само последното ветување, да се сретнеме на официјална средба во општината.Сѐ повеќе добри луѓе си заминуваат.Беше прв градоначалник (1996-2000) на општина Брвеница кој...
Read More
Започна кампањата „ Мојот данок, за мојата општина! “

Започна кампањата „ Мојот данок, за мојата општина! “

До подобри општини, со навремено подмирување данок на имот. Општина Брвеница како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот...
Read More
Седница на Советот

Седница на Советот

Денеска 28.04.2022 во 13:00 часот ќе се одржи седница на Советот. Седницата можете да ја следите директно! https://youtu.be/A4Lw7w_ck_0
Read More
Градоначалникот на општина Брвеница организира заеднички ифтар по повод месецот Рамазан.Со меѓусебно разбирање и почитување ќе ја направиме општина Брвеница поубаво место за живеење.

Градоначалникот на општина Брвеница организира заеднички ифтар по повод месецот Рамазан.Со меѓусебно разбирање и почитување ќе ја направиме општина Брвеница поубаво место за живеење.

Градоначалникот на општина Брвеница организира заеднички ифтар по повод месецот Рамазан.Со меѓусебно разбирање и почитување ќе ја направиме општина Брвеница поубаво место за живеење.
Read More
Седница на Советот

Седница на Советот

Денеска во 10:00 часот ќе се одржи седница на Советот. Седницата можете да ја следите директно!https://youtu.be/q_QfK0ZVh2w
Read More
Децениско барање на жителите на општина Брвеница, започна да се реализира!
Денес потпишан меморандум за соработка со уСАИД

Денес потпишан меморандум за соработка со уСАИД

Денеска го потпишавме Меморандумот за соработка со УСАИД за ново партнерство со цел подобро општинско буџетирање и зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите на општините. Со меморандумот ќе се...
Read More
Општина Брвеница, MK
Ажурирано : 03.07.2022 - 04:09
21°C
чисто небо
Sunrise: 05:05
Sunset: 20:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Две недели од преземање на функцијата Градоначалник на Брвеница

За само две недели од преземање на функцијата Градоначалник на Брвеница, со поддршка од општинската администрација успешно работевме на: ЗАМЕНА НА СИТЕ СИЈАЛИЦИ, СО ШТО Е ПОДОБРЕНО УЛИЧНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО СИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА,РАСЧИСТЕНИ ДЕПОНИИ ВО ГОРНИ И ДОЛНИ ЧЕЛОПЕК, ОКОЛУ…

Примопредавање на Функцијата – Градоначалник на Општина Брвеница

Денес се изврши примопредавање на функцијата Градоначалник на Општина Брвеница.Благодарам на сите жители на Општина Брвеница за учеството на изборите, за поддршката и довербата.Започнувам со работа веднаш, да реализирам се она што сум го ветил.Сите се ДОБРЕДОЈДЕНИ и Брвеница ќе…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ