Skip to content

 

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 22.02.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/iGojpOvAQ-A?feature=share
Read More
РЕШЕНИЕТО ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОБЈАВАТА 01/2024 СО АРХ.БР.03-185/1 ОД 25.01.2024 Г.

РЕШЕНИЕТО ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОБЈАВАТА 01/2024 СО АРХ.БР.03-185/1 ОД 25.01.2024 Г.

Се врши поништување на објавата 01/2024 за оттуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Серверна Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Брвеница. РЕШЕНИЕ
Read More
JАВНО НАДДАВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО НЕИЗГРАДЕНО ЗЕМЈИШТЕ

JАВНО НАДДАВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО НЕИЗГРАДЕНО ЗЕМЈИШТЕ

https://www.youtube.com/watch?v=OQCg9PJcsnI Објава Google Maps Google Earth Kатастар Јавно наддавање ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Северна Македонија, предвидено со...
Read More
ОБЈАВА 01/2024 ЗА ОТТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

ОБЈАВА 01/2024 ЗА ОТТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

Објава за оттуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонија по пат на електронско јавно наддавање општина Брвеница. ОБЈАВА 01/2024
Read More
СЛУЖБАТА ЗА ЗИМСКО ОДРЖУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПАТИШТА

СЛУЖБАТА ЗА ЗИМСКО ОДРЖУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПАТИШТА

Почитувани граѓани, Службата за зимско одржувањето на локалните патиштата на општина Брвеница продолжи и вечерва со фрлање на сол и ризла низ сите патни правци во територијата на општина Брвеница...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 18.01.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/6GhsYa1TbBY?feature=share
Read More
СРЕЌНА НОВА 2024 ГОДИНА!
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 29.12.2023 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/e4z6pXh-pBI?feature=share
Read More
ОТЧЕТ ЗА 23 ГОДИНА

ОТЧЕТ ЗА 23 ГОДИНА

Почитувани граѓани, Со задоволство ви објавуваме отчетот за работата и постигнувањата на општина Брвеница во текот на 2023 година. Овој отчет претставува сеопфатен преглед на активностите и напорите на нашата...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 21.12.2023 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/TGPtsJe5mc0?feature=share
Read More
loader-image
Општина Брвеница
09:38, Ажурирано : 26.02.2024 -
temperature icon 11°C
облачно
Humidity 91 %
Wind Gust: 6 Km/h
Sunrise: 06:17
Sunset: 17:21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 годишнината од формирање на Општина Брвеница

Дел од моето обраќање по повод 25 годишнината од формирање на Општина Брвеница, на свечената седница во Советот на општина Брвеница. Почитувани, Денес го одбележуваме денот на ОПШТИНА БРВЕНИЦА и за мене голема чест што сум со Вас на 25…

Во изминативе 10 работни дена, освен секојдневните тековни работи и средби со жителите на општина Брвеница, успешно работевме на:

ЧИСТЕЊЕ НА ДЕПОНИИ ВО МИЛЕТИНО И ТЕНОВО, ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛОТ ВО БРВЕНИЦА,РЕДОВНО ОДРЖУВАЊЕ НА ПАТОТ ЗА ГУРГУРНИЦА, ТАМПОНИРАЊЕ НА ЗЕМЈЕН ПАТ ВО Г. ЧЕЛОПЕК И УСПЕШНО ЗАПОЧНУВАЊЕ СО РАБОТА НА НОВИОТ КОНЦЕСИОНЕР ЗА СОБИРАЊЕ НА ОТПАД НА ЦЕЛА ТЕРИТОРИЈА НА…

Донација од Јапонија – За квалитетни комунални услуги

Донација од Јапонија за помош на Општина Брвеница да обезбеди квалитетни комунални услуги.На 3ти декември, 2021 година, Градоначалникот на Брвеница, г. Јовица Илиевски и Амбасадорот на Јапонија, Н.Е. Хиронори Савада, потпиша грант договор во 2021 година, во рамки на јапонската…

ИЛЈП – охрабрување на жените во процесот на донесување на одлуки во локалната самоуправа, како и на национално ниво

На покана од ИЛЈП денеска се собраа Градоначалниците на сите општини од Полог и Нејзината Екселенција Амбасадорката на Велика Британија Rachel Galloway, за да се разговара и да се завземат конкретни чекори за охрабрување на жените во процесот на донесување…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ