Skip to content

 

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

Иницијативниот одбор за формирање Локален младински совет при Општина Брвеница распишува јавен повик за членство во Локалното собрание на млади.Повикот е отворен за сите младински организации, организации за млади, политички...
Read More
ИФТАР СО ИМАМИТЕ

ИФТАР СО ИМАМИТЕ

Почитувани имами на џамиите кои гравитираат во нашата општина и одбори до џамиите. И покрај тоа што сме на крајот на светиот месец Рамазан, сакам да ви изразам најсрдечни честитки,...
Read More
ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ ВО ОПШТИНИТЕ

ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ ВО ОПШТИНИТЕ

Директорот на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите Bardhyl Marku , ги претстави клучните резултати од соработката со партнер-општините. Истакна дека 48 партнер општини ги...
Read More
ЈАВЕН ПОВИК  ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР ЗА КОНСТИТУИРАЊЕ НА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР ЗА КОНСТИТУИРАЊЕ НА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

Општината Брвеница распишува Јавен повик за формирање Иницијативен одбор (ИО)согласно член 17 од Законот за младинско учество и младински политики.Иницијативниот одбор е неформална група која има цел да се консултираат...
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 28.03.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/vlzzlVgxLBo?feature=share
Read More
РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ООУ „КОСТА РАЦИН“, БРВЕНИЦА И ООУ „7 МАРСИ“, ЧЕЛЛОПЕК.

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ООУ „КОСТА РАЦИН“, БРВЕНИЦА И ООУ „7 МАРСИ“, ЧЕЛЛОПЕК.

Врз основа на Основен проект за реконструкција на ООУ ,,Коста Рацин”, Брвеница а во врска со јавен повик од МОН, за прв пат после повеќе од 65 години, ќе извршиме...
Read More
ЧЕСТИТ СВЕТИОТ МЕСЕЦ РАМАЗАН!

ЧЕСТИТ СВЕТИОТ МЕСЕЦ РАМАЗАН!

Во име на општина Брвеница, градоначалникот г. Јовица Илиевски ги честита светиот месец Рамазан на сите граѓани од исламска вероисповед. Ви посакува лесен пост, духовно здравје, мир и благосостојба во...
Read More
ЧЕСТИТ 8 МАРТ!

ЧЕСТИТ 8 МАРТ!

По повод денешниот празник, на вработените жени во Локалната самоуправа и советничките од општина Брвеница, подарив цвет во знак на почит и внимание.
Read More
СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

Денес 22.02.2024 ќе се одржува седница на Советот во 13:00 часот. https://youtube.com/live/iGojpOvAQ-A?feature=share
Read More
РЕШЕНИЕТО ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОБЈАВАТА 01/2024 СО АРХ.БР.03-185/1 ОД 25.01.2024 Г.

РЕШЕНИЕТО ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОБЈАВАТА 01/2024 СО АРХ.БР.03-185/1 ОД 25.01.2024 Г.

Се врши поништување на објавата 01/2024 за оттуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Серверна Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Брвеница. РЕШЕНИЕ
Read More
loader-image
Општина Брвеница
11:26, Ажурирано : 21.04.2024 -
temperature icon 8°C
облачно
Humidity 87 %
Wind Gust: 7 Km/h
Sunrise: 05:45
Sunset: 19:23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 годишнината од формирање на Општина Брвеница

Дел од моето обраќање по повод 25 годишнината од формирање на Општина Брвеница, на свечената седница во Советот на општина Брвеница. Почитувани, Денес го одбележуваме денот на ОПШТИНА БРВЕНИЦА и за мене голема чест што сум со Вас на 25…

Во изминативе 10 работни дена, освен секојдневните тековни работи и средби со жителите на општина Брвеница, успешно работевме на:

ЧИСТЕЊЕ НА ДЕПОНИИ ВО МИЛЕТИНО И ТЕНОВО, ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛОТ ВО БРВЕНИЦА,РЕДОВНО ОДРЖУВАЊЕ НА ПАТОТ ЗА ГУРГУРНИЦА, ТАМПОНИРАЊЕ НА ЗЕМЈЕН ПАТ ВО Г. ЧЕЛОПЕК И УСПЕШНО ЗАПОЧНУВАЊЕ СО РАБОТА НА НОВИОТ КОНЦЕСИОНЕР ЗА СОБИРАЊЕ НА ОТПАД НА ЦЕЛА ТЕРИТОРИЈА НА…

 

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОПШТИНАТА

Општина Брвеница
АДРЕСА НА ОПШТИНАТА

ул. “М.TИTO” бб
1216, Брвеница
Република C. Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТОК
Oд 08:00 до 16:00 часот
Пауза од 10:30 до 11:00 часот

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Tел: 044/456-015

E-маил: opstina@brvenica.gov.mk

Градоначалник г. Јовица Илиевски
gradonacalnik@brvenica.gov.mk

Секретар г. Горан Јовановски sekretar@brvenica.gov.mk

Е-маил за дијаспора
dijaspora@brvenica.gov.mk

 

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ